Lämnade av motorcycklarna hos Berklay Cargo igår, måndag.

Överlevde New York City i rusningstid och utan GPS. En upplevelse fler borde prova på. Stor sorg över att en stor upplevelse nu går mot sitt slut.

Nu får vi några dagar med familj och vänner innan vi flyger hem.

Stort TACK till alla hejarop, uppmuntrande kommentarer och för ert intresse i vår resa. Vi har verkligen känt att vi varit fler ute än bara vi två. Det har gett vår resa ytterligare en dimension.

Totalt antal körda kilometer: 11 958.

Även kläderna har varit med i 11 958 kilometer och det syns.

När vi räknat klart så kommer uppgifter om snittförbrukning/kostnader/körda mil per dag/kontakter etc. det lär nog ta några veckor innan vi fått ihop allting.

Men vi har fått ihop 2st listor redan:

Fem i topp lista: UTRUSTNING.

Kommunikationsradio. Naturligtvis går det att resa utan men har man haft kommunikationsradio så är det svårt att tänka sig att vara utan denna utrustning.

Motorcykelställ. Båda åker i BMW’s kläder. Har fungerat utmärkt i temperaturer mellan 5-45 grader, på höjder mellan 0-3 900 meter och i lätt regn. Det enda vi vill tillägga är mer ventilation i byxorna. Henriettes byxor har två dragkedjor på låret som går att öppna medan Håkans inte har några. Även Henriettes byxor går att förbättra med ytterligare ventilation.

Regnställ. Inköpta för 695 kronor styck på Handelsboden i Västberga. Suveräna. Inga anmärkningar finns. Ett två delat regnställ är att föredra jämfört med helt. Ett tvådelat regnställ är lätt att snabbt ta på och av.

BMW:s systemhjälm. Eftersom vi har upplevt så olika temperaturer under resan och framför allt extrem hetta har det varit guld värt att kunna öppna upp hjälmen vid långsam hastighet eller vid stillastående.

Touratec :s ”vattentäta packrullar”. Har fungerat jättebra och absolut inga problem vid regn dvs dom är så vattentäta som dom ser ut. Rymmer mer än vad man tror.

Sju i topp, UPPLEVELSER

Vår GPS slutade att fungera efter en vecka. Känslan av att resa blir betydligt större och mer närvarande genom att läsa karta än att titta på en skärm som är 3 tum.

Alla spontana möten med människor, rika som fattiga, långa som korta, vita som färgade, gamla som unga.

Känslointrycken. Du blir en del av den väg du färdas. Allt runt omkring dig pockar på din uppmärksamhet, vägunderlag, andra fordon, djur, dofter, temperatur, vind och regn.

Vidderna i mellanvästern. Det är t.o.m för stort för ögat att fånga in.

Monument Valley. En upplevelse som levde upp till förväntningarna och mer därtill vilket inte händer så ofta. Nu ska vi hem och titta på gamla John Wayne filmer.

Mojave öknen. Denna hetta med ett underbart o-underbart landskap.

Att på motorcykel möta buffel. Skrämmande och samtidigt fascinerande.