Hälsade på våra vänner Paul & Faith i Boston. Vad äter man i Boston en Lördag kväll?

Vårt fantastiska värdpar.

Inte bara motorcykelåkning på agendan, man måste lämna lite åt eftertanke och framtida generationer….med andra ord så besöker man världens mest berömda universitet: Harvard.

Varje president får ett “Presidential Library” efter sin ämbetsperiod. De ligger geografiskt där presidenten härstammar från. I Boston ligger John F Kennedy Presidential Library. Det är inte ett bibliotek i den bemärkelsen att det lånas ut böcker. Mer en plats för utställning och förvaring av presidentens arbetsmaterial under hans ämbetsperiod. Besöker man JFK:s bibliotek så finns det naturligtvis hur mycket historia som helst att gräva fram. Kennedy-klanen var mycket dominerande i amerikansk politik under 50 år. I och med Ted Kennedys bortgång 2009 så finns det nu ingen som kvar från den eran.

Det är ingen liten hydda man spikar ihop. Arkitekt: I M Pei.

Flaggan är precis lika stor som den ser ut.

JFK:s presidential seal.

JFK hade ett speciellt förflutet med Berlin. Hans klassiska tal 1961 som avslutas med ” Ich bin ein Berliner” är ett av den erans stora ögonblick. När muren föll 1990 så skänkte Berlin en bit av muren till JFK Presidential Library.

Framtida valarbetare?

Jackie har även fått en del av utställningen

Boston “by the sea”

Boston Harbour

Man har bevarat en ganska charmig blandning av gammal och ny arkitektur i stadskärnan. Inte alltid så vanligt i amerikanska storstäder.

Faith och Henriette, “Make way for the ducklings”

Boston Common

Faneuil Market. Tog en lunch här. New England Clam Chowder och en ny grej som vi inte provat. Jätteräkor ångade i öl. Kanongott!!

I Boston så håller ALLA på Boston Red Sox

Efter all sightseeing så hade vi även RIKTIGT skoj senare på kvällen. Gissa vem som vann….

Vi rundar av med en teambild, den här gången på våra medresenärer, våra motorycklar.

De har följt oss utan problem under hela resan och släpat på lite bagage…