Lämnade Willmington, South Carolina vid 8-tiden för att hinna till färjan på Cedar Island mot Ocracoke North Carolina. Färjan tog 2,5 timmar och Henriette passade på att vila under överresan. För att komma till Cape Hatteras krävdes en färja till.

Här på Cape Hatteras tältar vi och vi trivs! Cape Hatteras blev aktuellt för oss när vi för ca 1 år sedan såg filmen “nätterna i Rodanthe” som är inspelad just här, vi återkommer till detta. Rickard Gere och Diane Lane har huvudrollerna i denna film.

I morse vaknade vi vid 7-tiden och begav oss iväg på en nästan 3 timmar lång promenad längs stranden. För er som inte varit här så kallas även Cape Hatteras för Outer Banks. Cape Hatteras är en nationalpark, en sandbank, som på sin bredaste del är ca: 400 meter och ca: 1 00 kilometer lång. Bifogar lite bilder från imorse.

“The fishing pier” i Rodanthe byggdes på 40-talet men det är inte den pir som står där idag. Vid varje större storm har piren fått byggas om vilket säker har skett en 20-tal gånger. Ägarinnan berättade att den inte längre kan försäkras i USA utan försäkringen är tecknad via Lloyds. I pirens butik kan du hitta allt som har med fiske att göra plus allt annat också, den får begreppet lanthandel att blekna. Vi åt vår frukost ute på piren, inhandlad i “pirbutiken”, fråga oss inte vad vi åt! För att återkomma till filmen “Nätterna i Rodanthe” så är många scener inspelade just på och omkring piren.

Vi hade några bilder till men nu är “dom finniga 15-åringarna” i gång igen!

Vi har ännu inte bestämt oss om vi lämnar Cape Hatteras i morgon eller inte, det bestämmer vi när vi vaknar!