Varje dag som går nu så står det österut på varje väg vi kör. Det är inte trist, bara en smärtsam påminnelse om att vi är på returen och inte på väg ut.

Resan från Kayenta gick igenom ett fantastiskt landskap. Vi startade i regn, rätt ordentligt sådant, för att sedan avsluta i sol och 38 grader i Albuquerque. På vägen passerade vi Four Corners, den enda platsen i USA där fyra delstater möts. Ett amerikanskt treriksröse +1. Här möts Utah, Arizona, Colorado och New Mexico. Det finns ett monument och det var stängt.smiley

Från Kayenta, Monument Valley till Albuquerque, New Mexico är det 500 km. Sedan har vi ytterligare en transport sträcka på 1950 km till New Orleans. Det råder synnerligen ostadigt väder och det laddar upp tropiska stormar efter varandra ut i Mexikanska Golfen så vi har tagit ett beslut. Från Albuquerque till New Orleans så har vi hyrt en skåpbil. Vi spar minst två, troligen tre dagar på att transportera motorcyklarna. Det ger oss möjlighet att besöka vänner i slutet på resan innan vi flyger hem till Sverige.

Vi åkte förbi Home Depot, den amerikanska varianten av Bauhaus. Där införskaffade vi spännband m.m.

Amerikanska skåpbilar är lite annorlunda än svenska. De är höga som tusan i bak. Vi var tvungna att ge oss ut på stan och hitta en lastramp för att kunna lasta på våra motorcyklar.

Imorgon så startar vi tidigt och räknar med att nå minst Dallas, dvs ca 1050 km