Imorse så startade vi från Flagstaff efter att ha ätit frukost ihop med Janet och Roland Jones.

Vädret såg sådär ut men vi klarade oss nästan hela vägen upp till Monument Valley. Lite duschade blev vi men inget att yvas över. Som vi sagt tidigare så är inte regn i sig ett problem på samma sätt som ihållande vind.

Vi var framme i Kayenta strax efter lunchtid.

Det gick bra att lasta av bagaget och sedan for vi iväg till Monument Valley. Hotellets vakthund var av den tröttare modellen men väldigt söt.

Vi tyckte både två att vi kanske upptäckte en av de mest intressanta platser vi varit på. Vi hyrde guide, det är ett måste för att komma in i parken, annars rör man sig bara i utkanterna. Hela parken ligger på Navajo indianernas reservat och det är deras lag som gäller.

På väg hem så tänkte vi köpa en flaska vin eller ett par öl. Vi skulle fixa räkningar och annat vardagligt bestyr. Snabbt s lärde vi oss att hela reservatet är torrlagt. Även restauranger serverar bara alkoholfritt. Mycket intressant tyckte vi. Vi ska forska vidare om orsaken.

Imorgon bär det av mot Albuquerque, New Mexico.

Vi avrundar med en teambild.