Central Coast region är USA:s snabbast växande vinproducerande region.

Här görs viner av god kvalite av de flesta förekommande vanliga druvor. Naturligtvis är Zinfandel en av de vanligast förekommande, Chardonnay likaså. Men vi provade även Merlot och Cabernet och fann dem riktgit bra. Packningen tillåter bara 1 flaska var att ta hem. Henriette valde en Chardonnay från Eberle Wineries. Vanligtvis skyr Henriette Chardonnay som pesten, men här hittade hon ett vin som inte alls påminde om de ekdränkta viner hon inte alls gillar.

Håkan lyckades snappa upp en Pinot Noir från Winward Wineries. Det var ett sådant där vin som bara inte kan passeras. Dagen var mycket lyckad.

Det är roligt att åka runt och prova vin. De flesta vingårdar erbjuder provning och prislappen ligger på 5 $ för 5-6 oilka viner. Sedan är det bara att sätta igång. Som svensk så provar man surplar, gurglar, snurra det i munnen, och spottar sedan ut. Vi kör ju! Här ser man 3-4 glas vin för en vuxen man som en rimlig konsumtion. Kulturkrock!!

Vi valde vingårdar som var familjeägda med lägre produktion än de större massproducerande enheterna. Det ger en trevligare atmosfär och gemytligare anläggningar. Man kommer själva produktionen mycket närmare.

Vi avslutade vår minisemester i Paso Robles med trevlig middag och lokala viner.

Bifogar teambild.