Highway 1

Världens vackraste väg…?

Vi åkte Highway 1 för 20 år sedan. Då lyckades filmen i kameran gå av så vi fick inte en enda bild. Det var innan digitalkameran ens var påtänkt. Nu såg vi fram emot en härlig dag ned längs Stilla Havs kusten.

Från San Francisco kom vi till San Jose. Där sätter vi på oss långkalsonger, det är svinkallt!! 14 grader varmt! Vad f…n?

Biter ihop och fortsätter ned mot kusten.

– ”Det blir bättre ut mot havet”.

Absolut, temperaturen pendlar hela dagen mellan 15 – 20 grader! Molnen ligger på 100 meters höjd och ibland till och med kör man i molnen.

Dagen ned längs Highway 1 var inte vad vi förväntat oss. Inte helt oäven men långt från det vi tänkt oss.

Utanför Hearst Castle så hittade Henriette vägdammet för första gången på resan. Håkan har redan gjort det två gånger. Dvs kraschat/vält. Ingen kroppsskada noterad men packlådan fick ett ärr.

Vi kampade utanför Santa Margarita. 2 mil inåt landet och med ett helt annat väder. Varmt och inte ett moln så långt ögat når. Bara en massa damm.

Charmen med att campa är ju att med 2 motorcyklar så kommer det alltid fram folk och vill snacka. Detta var kvällens gäster.

Killen i röda tröjan, var en s.k Ironbutt (järnarsle). Han kör långt, länge och gärna.

Ironbutt i USA (finns i Sverige också) är en sammanslutning där ”inträdesprovet” är 1 000 miles på 24 timmar (1 600 kilometer). Han tyckte det var lite tunt. Han hade kört kust till kust på 43 timmar. Närmare 5 000 kilometer. Trevliga bekantskaper man gör när man campar.

Till slut så gick alla och lägret enligt fältmässig modell kunde resas med gott resultat.