San Francisco

Två dagars stopp i San Francisco för att sköta om servicen på motorcyklarna. Henriettes var först ut idag när vi besökte Golden Gate Cycles.

Imorgon är det dags för Håkans.

San Francisco är kallt. Jättekallt. Trots det så ha vi varit ute på stan hela dagen. Solen bröt igenom efter lunch och hittade man bara lä så blev det OK. Vi besökte Norska sjömanskyrkan. Vi var här för 20 år sedan, innan Internet. Då var det här man läste tidningar på svenska och norska. Idag är det mer av en mötespunkt för skandinavier.

Där träffade vi Shaun och hans fru Robyn. Shaun Gustafsson är norskättling i tredje generation. Militär och både Irak och Afghanistan – veteran. Han hade även tjänstgjort i Tyskland. Han kunde lite norska vilket var intressant då det var det språk som hans mormor pratade. Mötet gav en riktigt intressant pratstund med en ättling från skandinavien, som dessutom var både nyfiken och stolt över sitt ursprung.

Resten av dagen var intressant. Förutom lunch nere vid Pier 39 så hittade vi Chinatown som visade sig vara betydligt mer Chinatown än det vi besökte i New York.

Dessutom fanns sjölejonen kvar nere víd Pier 39.

Bifogar dessutom lite roliga och sorliga skyltar vi hittat. De påvisar att det är en del fundamentala skillnader mellan våra samhällen.