Körda kilometer 4 375

Yellowstone – Salt Lake City

Resan ner från Yellowstone var lite varierande. Vi är på väg söderut mot Salt Lake City. Där viker vi av mot Nevada och Caifornien. Vi kommer att passera Bonneville Salt Flats, världens kanske mest berömda hastighetsbana.

De första 20 milen från Yellowstone var riktigt trevliga. Sedan kom vi upp å Interstate 15 i Idaho Falls och hade halv storm, sidledes! Igen! Fast den här gången var det lite positivt, vinden kom nu från höger. Efter alla dessa mil så kan vi lugnt säga att regn är inga problem, värme går att lösa, kyla går att klä på sig. Men sidvind är det jäkligaste som finns , garanterat. Henriette höll vid ett tillfälle på att åka i backen i en kastvind(storm). Förhållandet med vikt och storlek är inte optimalt för Henriette. Hon skulle behöva en viktökningskurs. +30-40 kg skulle göra susen. Vi tankar Henriettes motorcykel så ofta vi kan, det ger åtminstone lite vikt.

Vinden mojnade till slut av och det blev rätt schysst körning på slutet.

Framme i Salt Lake City tog vi in på campning och gjorde det fältmässigt igen.

Vi frågade i receptionen vad man kan göra på en snabbvisit I Salt Lake City. Rekommendationen var mormontemplet. Vi hoppade över det, tog en promenad till en mataffär och köpte köttgryta på burk istället! Kanonkväll med en kall öl.

Värt att nämna som reseberättelse:

Våra Svenska registreringsskyltar ger en enorm mängd kontakter! Vi har aldrig varit med om något likande. Varje stopp tar minst 15 minuter extra för att folk vill prata. Det är hittills resans stora behållning. Alla dessa nya människor vi träffar. i en vägkorsning i Salt Lake City så tutar bilen bredvid på Henriette.

-Hej jag är fra Norge, måste hälsa på Sverige. Jag bor i Californien. Ha det grejt!

Sedan blev det grönt och våra liv blev berikade med en rolig upplevelse.