Körda kilometer 3 845.

Idag har vi kört världens vackraste väg. Beartooth Highway och därefter genom Yellowstone National Park. En hel dag fylld av upplevelser varenda meter.¨När vi passerade Beartooth Pass på 3.700 meters höjd så var temperaturen hela 5,5 grader. Jätteskönt. Nu har vi kört motorcykel i 5 – 40 grader inom loppet av några dagar. Intessant.

Det ligger rätt mycket snö kvar när man går igenom Klippiga Bergen, förvånansvärt mycket.

Vi åt lunch i pittoreska Cooke City för att sedan tillbringa resten av dagen genom Yellowstone.

Vid ett tillfälle så kommer vi fram till stillastående trafik. En buffelhjord är på väg över vägen. Som svenskar från trygghetsnarkomanernas land så börjar man titta efter utvägar, man ser irriterade buffel-tjurar och man blir lite orolig. Det står en annan motorcykel med två personer vid sidan av vägen och väntar på att bufflarna ska gå över. Vi är oroliga, bufflarna är ju bara 15 meter bort. De står och röker utan ett bekymmer i världen. – De har snart gått över, sedan åker vi vidare. Lite lätt nervösa rullar vi med trafiken när den sista bufeln gått över vägen. Det är riktigt respektingivande djur. En fullvuxen tjur väger ca 1 000 kg, kan vara elak och springer i 55 km/t. Nu är vi en erfarenhet rikare.

Vi såg sovande Grizzly och fick klart för oss att man stängt några campingplatser på grund av närhet till Grzzly. Här står inte människan högst upp i näringskedjan!

Att åka Harley är en livsstil som ter sig på många olika sätt. När det är kyligt uta så täcker man ansiktet med olika prydnader. En del tar en scarf, andra tar “annat”.

Yellowsone har även en del vulkanisk aktivitet som syns framför allt på de varma källor som finns lite här och var.

Vi kom fram tilll West Yellowstone som precis var i färd med att ha sin 4th of July parad. Jättekul att se. Det är inte svårt at se hur man bygger upp värdet kring “my hometown” när man ser en amerikansk parad.

Imorgon börjar vi sista sträckorna innan Californien. Vi kommer att gå via Salt Lake city innan vi åker ut i öknen genom Nevada. Men innan öknen gör vi ett stopp i Salt Lake Dessert och Bonneville Salt Flats.