Deadwood, South Dakota

Körda kilometer 3 550.

Vi fick ett tips igår om Deadwood, South Dakota från Dave. Vi beslutade oss för att kolla upp det så imorse lämnade vi Rapid City för Deadwood.

Helt rätt beslut.

Det här är en riktig västernstad med mycket intressant historia. Det kanske mest uppseendeväckande var mordet på Wild Bill Hickok 1876. Han avvek från sin vana att aldrig sitta med ryggen mot dörren och blev under ett pokerparti skjuten av James McCall. I sin hand hade han då par i åttor och par i ess. Alla svarta. Därifrån kommer benämningen ”död mans hand”.

Han ligger begravd på Mt Moriah Cemetary. I graven bredvid vilar Calamity Jane. Det är dock en helt annan historia.

Vi tillbringade hela dagen i Deadwood och tillbringar även natten här innan vi far vidare mot Red Lodge, Montana i morgon bitti. Lång resa och dag framför oss.

Deadwood är verkligen värd ett besök och även att åka runt bland dalarna i området. Vi for upp till Lead för inhandling av förnödenheter samt att vi också ville tvätta våra motorcyklar. De hade gått en vecka i ur och skur så det var dags för en uppfräschning.

Vi har generellt sett väldigt dålig telefontäckning här, vilket är konstigt då alla amerikaner har en mobil så täckningen borde fungera. Så för er som tycker att vi inte hör av oss så har ni nu förklaringen varför. Vid angelägna ärenden så vore det toppen om ni även mailar.