Vilken härlig dag

2 700 kilometer

Vaknade i morse innan solen gått upp. Tog det lugnt på morgonen i sällskap med vår frukostgäst, jordekorren, den döptes snabbt till Jojje!

Vid halvtiotiden satt vi på våra motorcyklar igen med sikte på Sioux Falls, South Dakota. I vår ursprungliga planering så skulle vi passera delstatsgränsen betydligt mer norrut men i morse efter diskussion med våra ”grannar” ändrade vi färdriktning. Sioux Falls, är en stad med ca: 130 000 invånare och staden är just kände för det vattenfall som går rakt igenom ”downtown”.

Idag var riktigt intressant av flera skäl . Dels var det en riktigt bra dag för att köra motorcykel. Bra väder och i stort sett vindstilla. Sedan så ändrades lanskapet från skog till öppna landskap. Har vi nått prärien? Temperaturen startade på ca 18 för att sluta på 28 när vi kom fram till Sioux Falls.

Vi gjorde sightseing i Sioux Falls under eftermiddag/kväll. Vi är nog de enda i hela mellanvästern som kör med skyddskläder och hjälm och har shorts under. Här finns inget hjälmtvång och känslan för vad som händer om du kör omkull är obefintlig. Normal motorcykel klädsel är jeans, t-shirt och solglasögon. Vi betraktas nog som UFO eller något liknande.