Minnesota, little sweden

2 300 kilometer.

Igår så startade dagen som alla andra dagar hittills, i regn. Varför bryta en starkt trend.

Vi har råkat ut för en rad av lågtryck som ligger efter varandra och går runt runt. Dessutom så har det varit Tornado varningar i områden inte långt från där vi åker, så nog har vi väder.

Nästan hela dagen i sidvind, vilket var extremt jobbigt för Henriette som inte har så mycket vikt att hålla emot. Henriette fick slita hårt hela dagen igår. Håkan var inte i närheten av Henriettes slit men vi somnade båda två ganska raskt.

Vi jobbar oss vidare västerut och lågtrycken rör sig österut så det blir bättre och bättre. Idag så ligger vi utanför Minneapolis med blå himmel och bra temperatur.

Vi har även upptäckt att vi börjat vakna utan väckarklocka och utan känsla av att vi måste upp. Det är i sig en riktigt befriande känsla. Dessutom så märker vi båda att vi kör motorcykel utan tankar i huvudet. Är det bra? Vi tror att det är ett hälsotecken att man kan stänga av och bara vara.

Som av en händelse så gick vår väg genom Lindström, Minnesota. Det är platsen som Wilhelm Moberg valt för sina böcker om Karl Oskar och Kristina. Hans skrivbord finns där och dessutom hans skrivarstuga. Svenkskänslan var stor.

I Lindström finns en staty av Karl Oskar och Kristina. Håkan fick i uppdrag att fotografera den. När dagen väl var slut och vi började gå igenom bilderna så hade vi foto på Informationstavlan, översättning, minnessten men ingen staty. Idag så har en ny arbetsbefattning utfärdats för Håkan och möjligheten att fotografera är indragen. Med omedelbar verkan.

Första natten i tält. Fältmässigt men hög mysfaktor.

Idag far vi vidare mot South Dakota, ut på prärien. Vi får se hur långt vi kommer.