Sådärja, nu har vi skickat iväg våra motorcyklar .smiley

Nu har vår resa börjat! Våra två reskamrater är på väg till London, Heathrow, via Calais, för leverans till James Cargos depå. Förhoppningsvis.

Nick var förbi idag och hämtade upp våra motorcyklar. Efter en planering som pågått i 1,5 år så blev det helt plötsligt 24 timmars varsel och iväg!

Allt gick bra. Det blev lite jagat igår när vi helt plötsligt var tvungna att fatta beslut om vad som ska gå med motorcyklarna och vad ska flyga med oss. Lika bra att vi vänjer oss vid att saker kastas om i sista stund.

Dessutom så hade vi för mycket bensin i Henriette:s motorcykel. Vi öppnade en bensinstation och sålde bensin för 6 kronor litern igår kväll. Henriette slangade och levererade till alla som behövde. De som behövde var gräsklipparen och snöslungan.

Våra motorcyklar hade två resekompisar i lastutrymmet så vi hoppas att de har det skoj tillsammans.

Nick kom från England, hämtade upp den lilla svarta saken i Holland, en New Hudson (vad nu det är för något? är det en exotisk motorcykel, nån som vet?) sedan får de också sällskap av en Ariel. En sådan där typisk engelsk motorcykel med växellådan på fel sida. Den svarta var såld till Schweiz och på väg till sina nya kompisar medan den röda hämtades innan oss uppe i Söderhamn. Den var såld och på väg till Australien.

Sedan skulle allt in i Nick´s van… Hej å hå. Det blev tight. Våra motorcyklar är ju inte sådär supersmidiga men det gick till slut. Blev som att bända in 4 motorcyklar med skohorn.

Nu är allting på väg och vi har passerat punkten för att ändra oss. Eftersom vi inte tidigare gjort något sådant här, så känns det både jättespännande och samtidigt en känsla av “hur ska det gå”? De nödvändiga transportdokumenten är i alla fall klara, tror vi…..

Nick är nu ute på E4:an på väg söderut. Han lovade att prata med Henriettes motorcykel innan han somnade ikväll.