Vi har funderat en hel del kring hur och var vi ska åka. En del planering kring hur långa dagsetapperna ska vara har vi också haft.

Håkan satte ut ett riktgit ambitiöst schema med ganska många långa +500 kilometer dagsetapper. Efter sansade diskussioner så kom vi fram till att det kanske var lite i ambitiösaste laget…..typ. Just nu så ligger snittetappen på ca 230 kilometer per dag. Vi har lagt ned mycket tid på att planera körning utanför den vanliga sträckningen det vill säga, så lite motorväg som möjligt. Det är inte många vägar som vi inte tittat på som alternativ till Interstate motorvägar.

Om ni inte tidigare har använt google maps och de funktioner som finns där så kan vi varmt rekomendera det. Vi har nog redan gjort resan 3-4 gånger i datorn. Fascinerande med internet samt att man undrar hur vi överlevde för bara 15 år sedan. Vad hade man gjort utan dator och GPS? Hade livet varit möjligt? Hur kunde vi överhuvudtaget nå vuxen ålder?

Vi har ett långt förhållande med USA. Dels sedan Håkans studietid 1981, dels gemensamt boende 1984 sedan mängder med resor som under årens lopp täckt merparten av alla delstater.

Den här gången var det viktigt att vi upptäcker platser vi inte tidigare varit på, men också att på ett nytt sätt besöka favoritställen. Vi har en planering över körningen men det är ju inte 100% säkert att det blir exakt som planerat. Det kanske är roligare att svänga höger istället för vänster. Det märker vi när vi kommer fram till korsningen. Det är ju just det som är tjusningen med att resa.

Så här har vi tänkt det hela:

Motorcyklarna kommer till Kennedy Airport den 17 juni och vi hämtar ut dem den 18 juni (så är det åtminstone planerat, vi får se…).

Första sträckan går från Manhattan till Canandaigua, norra New York State. Där ligger vi still några dagar och träffar familj och vänner. Vi lär nog också göra de sista stödköpen här. Sedan far vi norrut in i Canada för att via Tobermory i Ontario ta färjan över Lake Huron.

Därefter tillbaka in i USA och tvärs över prärien med sikte på Yellowstone.

Sedan ut till Stilla havskusten och ned längs Hihgway 1. Vi har planerat stanna drygt en vecka i Californien. Förhoppningsvis bad, vingårdar, golf, slappa med mera.

Vi möter vänner i Las Vegas. Vi tänker köra genom Monumental Valley. Vi kanske besöker ett par apache och navajo reservat på vägen. Vidare mot New Orleans via Texas (Texas is big, even in the google world). Därefter mot atlantkusten och vi ser fram emot Cape Hatteras, North Carolina.

Natruligtvis den obligatoriska bilden på Barack Obama:s hus. Vi har hört att han målat det vitt, så träffar vi honom så blir självklart kommentaren, “Love what you have done with the place”.

Målet är sedan New York och Waldorf Astoria. Medger tiden så hoppas vi att kunna göra en avstickare till Boston för att träffa lite vänner.

Man kan tycka vad man vill om att lägga in Waldorf Astoria i en sådan här resa, det passar kanske inte riktigt in. Men håll med om att det kan vara ganska coolt när vi, förmodligen ganska smutsiga och dammiga, slår ner stödet på Park Avenue och ber dem parkera cyklarna. – ” Please park it”.